|
Lęgi z 5-cioma młodymi w 2007 |
| Autor |
Wiadomość |
Basior
|
Wysłany: 2007-08-02, 21:15
|
|
|
| Mirek napisał/a: | | Prosił o pomoc w obcięciu gałęzi przy gnieździe, gdyż obawia się, że drzewo przewróci się w czasie silniejszego wiatru, ponieważ ma niestabilną koronę (gałęzie są z jednej strony drzewa). | Dałeś mu namiary na Janusza Sz. z Białej? |
_________________ www.ussuri.pl |
|
|
|
 |
Mirek

|
Wysłany: 2007-08-02, 21:35
|
|
|
| Basior napisał/a: | | Dałeś mu namiary na Janusza Sz. z Białej? |
To starszy Pan, ma 74 lata. Myślę, że temat mogą załatwić miejscowi strażacy! |
_________________ TP Bocian
 |
|
|
|
 |
Basior
|
Wysłany: 2007-08-02, 21:57
|
|
|
| Mirek napisał/a: | | Basior napisał/a: | | Dałeś mu namiary na Janusza Sz. z Białej? |
To starszy Pan, ma 74 lata. Myślę, że temat mogą załatwić miejscowi strażacy! | Chyba pomyliłes osoby, Janusz pracuje w Urzedzie Wojewódzkim i do takich robót wysyła własnie strazaków lub energetyków. |
_________________ www.ussuri.pl |
|
|
|
 |
Mirek

|
Wysłany: 2007-08-03, 07:47
|
|
|
| Basior napisał/a: | | Chyba pomyliłes osoby, |
No co Ty, Basior... Tak samo on (Janusz), jak i my możemy zadzwonić do strażaków. A starszy Pan, to "właściciel" gniazda. Nie będę go teraz odsyłał do Urzędu. |
 |
|
|
|
 |
Mirek

|
Wysłany: 2007-08-06, 15:12
|
|
|
| Informacja o kolejnym gnieździe z 5-cioma młodymi z Mazowsza. Tym razem z miejscowości gminnej Sabnie w powiecie sokołowskim. Gniazdo znajduje sie przy głównej ulicy, blisko urzędu gminy. Posadowione na słupie energetycznym na platformie. Boćki sprawiają kłopoty, bo zafajdały gospodarzowi nowo postawiony płot! |
 |
|
|
|
 |
norbert

|
Wysłany: 2007-08-06, 15:53
|
|
|
| A ja odwiedziłem kontrolnie jedną ze swojch piątek. Okazało się że czwórka już opuściła gniazdo natomiast jeden który wcześniej opuściłł (został wyrzucony?) gniazdo wrócił sam na nie i jest dokarmiany znowu przez rodziców. Wygląda więc na to że wszystko skończy się dobrze. |
|
|
|
 |
Corvus
Corvus corax

|
|
|
|
 |
|