Forum Przyrodnicze "BOCIAN"
Wszystko związane z przyrodą

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
pajęcze zwiastuny wiosny!!!
Autor Wiadomość
Maria02 

Wysłany: 2007-03-19, 00:40   

Ja moje domowe pajaki niedlugo wyrzucam na balkon na razie jeszcze zimno .Cierpie z nimi cala zime po katach maja pajeczyny i tam ich nie ruszam najgorzej jak ktorys wystawi glowe na widok publiczny.Syn jesienia niewiem skad byc moze z balkonu zaprosil takiego malego potworka do domu a mielismy miec gosci muwi do mnie ja go schowam do mojego pokoju .Tym czasem goscie do drzwi a pajak jak polowa kciuka na przedpokoj cierplam zeby nie zauwazyli .Zpoczatku sie balam pajakow ale teraz juz przywyklam niestety mam zakaz nekania pajakow nawet je polubilam Na ogrodzie robilam wiosenne porzadki po liscmi trawa jest mase przeroznych pajaczkow a latem od drzewka do drzewka cale masy pajeczyn

Marinho Chagas 

Wysłany: 2007-03-19, 10:59   

Pająki znalezione w mieszkaniu przez moją żone wyrzucam przez balkon. To nic że im zimno, to i tak lepiej niż zginąć w rękach kobiety :lol:

Maria02 

Wysłany: 2007-03-19, 14:36   

tez bym wolala wyladowac przez balkon ale 1 pietro powiedzmy drugie niz pod scierka albo od reki popieram :green:

Marinho Chagas 

Wysłany: 2007-03-19, 15:16   

Spadają z 3-go piętra :smile:

Zgrzytnica 

Wysłany: 2007-03-19, 21:05   

W moim mieszkaniu przemieszkuje sporo pajączków. Nie wymeldowuję ich na razie. :grin: Co prawda nie daję im robić pajęczyn w widocznych miejscach ale i tak co jakiś czas natykam się na nie. Czasem mnie korci żeby posprzątać bo jestem " lekką" pedantką ale sumienie mi nie daje. Poczekam do pełnej wiosny.

Marinho Chagas 

Wysłany: 2007-03-19, 21:08   

Zgrzytnico jesteś bardzo dzielna. Wiele kobiet, w tym moja żona i córka panicznie boją się pająków, a może jeszcze bardziej pajęczyn :smile:

booshmenik
[Usunięty]

Wysłany: 2007-03-19, 21:27   

pająki, to stworzenia, których nie potrafię skrzywdzić... nawet kiedy muszę wynieść jakiegoś z domu, robię to z ostronością... aż żal mi się zimą zrobiło żal jak musiałem się jednego pozbyć :sad:
nie wiem dlaczego, ale ogólnie lubię te bezkręgowce, których sporo osób się brzydzi...

P@tryk 

Wysłany: 2007-03-21, 20:39   

A czy ktoś wie jak się nazywa pająk który ma mały odwłok ale bardzo duże odnuża (cienkie).Spotyka się go czasem w domu,choć na polu też nie jest rzadkością :green:

Marinho Chagas 

Wysłany: 2007-03-21, 22:14   

P@tryk napisał/a:
A czy ktoś wie jak się nazywa pająk który ma mały odwłok ale bardzo duże odnuża (cienkie).Spotyka się go czasem w domu,choć na polu też nie jest rzadkością :green:

Może chodzi Ci o kosarza, a nie o pająka :wink:

P@tryk 

Wysłany: 2007-03-29, 22:30   

O wlaśnie!!Strzał w dziesiątke :green: Tylko tamten miał czarny odwłok (ja na googlach znalazłem ale takie z beżowym czy jakim tam :green: ).czy ktoś wie co to za odmiana kosarza?

Odpowiedz do tematu